DE VERBODEN STAD SLUIT NA 92 JAAR HAAR TICKET LOKETTEN

Een van de meest bezochte toeristische trekpleisters in China, het paleismuseum De Verboden Stad in Beijing, zal haar loketten voor de kaartverkoop sluiten en alle kaartjes zullen vanaf dinsdag alleen nog maar online verkrijgbaar zijn.

 Kaartverkoop voor De Verboden Stad.

Bezoekers kunnen inloggen op de officiële website van het museum of een QR-code scannen voor een ticket. Dat betekent dat de enorme wachtrijen van bezoekers die in de rij staan om een ticket te kopen niet meer voorkomen.

QR-code scannen bij de Verboden stad.

De oorzaak van de opheffing van de loketten is de snelle ontwikkeling van China’s mogelijkheden om mobiele betalingen te kunnen doen. Het bestuur van Beijing heeft na 92 jaar de loketten gesloten. “Bezoekers kunnen het museum nu relaxter bezoeken door de geavanceerde technologie, zonder de ergernis van lange wachtrijen”, aldus Shan Jixiang, curator van de Verboden Stad.

Dr. Shan Jixiang

Terwijl de loketten gesloten zijn, blijven speciale serviceloketten open voor buitenlandse reizigers zonder Chinese digitale betaalkanalen, bezoekers zonder mobiele telefoon of bezoekers die moeilijk online tickets kunnen boeken. Door de snelle ontwikkeling van China’s mobiele betalingstechnologie is het oude keizerlijke paleis in het tijdperk van de geldloze betalingen terechtgekomen. Mobiel betalen heeft zich de afgelopen jaren in China snel ontwikkeld.  Uit statistieken blijkt dat het aantal Chinese gebruikers van mobiele betalingen in december 2016 469 miljoen bedroeg, met een jaarlijkse groei van 31,2%. Bovendien steeg het aandeel van de gebruikers van mobiele betalingen van 57,7% naar 67,5% en 50,3% van de internetgebruikers gebruikt het ook in de winkels. Uit gegevens blijkt ook dat het handelsvolume van China’s mobiele betaling in 2016 8,5 biljoen dollar bedroeg, 70 keer zo hoog als in de VS. China, met de meest mobiele betalingsgebruikers ter wereld, is uitgegroeid tot een wereldleider op het gebied van e-commerce en mobiele betalingen. Als gevolg daarvan heeft de informatieconsumptie en toepassingsmarkt een snelle groei en een grote vitaliteit doorgemaakt.

China is uitgegroeid tot een leidende wereldspeler in digitale investeringen en toepassingen, met prestaties die boven verwachting zijn, vermeldde een rapport dat door het McKinsey Global Institute september jongstleden werd gepubliceerd. China heeft nog steeds een enorm potentieel voor verdere digitale ontwikkeling Dit komt tot uiting door het enorme marktvolume, de actieve aanmoediging van digitale innovatie door de overheid door bedrijven de ruimte te geven om te experimenteren. Onder de kop “China’s digitale economie: een toonaangevende wereldwijde kracht”, vermeldt het rapport dat de overheid betrouwbare supervisie aanbiedt, evenals dat het uitgebreide digitale internetsysteem, vertegenwoordigd door drie reusachtige internetbedrijven in China – Baidu, Alibaba en Tencent (BAT), aanbiedt. Volgens het rapport verandert China wereldwijd het digitale landschap door de invoering van nieuwe bedrijfsmodellen en -technologieën en zal waarschijnlijk een belangrijke invloed op de wereldeconomie gaan uitoefenen.

©Peoples Daily

Volg ons op Facebook

MELD U AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Auteurs: Eric & Peter

Peter Viering

NIEUWSVETERANEN - WIJ STELLEN HET NIEUWS OP DE PROEF...

%d bloggers liken dit: