HU SHAO TING TING VAN SPECIALITEITEN RESTAURANT YU WOAH IN AMSTELVEEN SLEEPT VOOR DE 3E MAAL EEN FELBEGEERDE INTERNATIONALE PRIJS BINNEN

Hu Shao Ting met zijn prijs

Hu Shao Ting, eigenaar/grootmeester-chef in de “Chinese Intangible Cultural Heritage Cuisine” en 3-voudig wereldkampioen Chinese Cuisine, van Chinees Gastronomisch Specialiteiten Restaurant Yu Woah te Amstelveen, is als enige Nederlandse chef benoemd tot ‘Chinese Culinary Artist 2019’: de hoogst haalbare onderscheiding voor Aziatische chef-koks.

Elk jaar in juni bekroont de World Federation of Chinese Catering Industry (WFCCI) in Beijing de beste en meest in het oog springende Aziatische restaurants met het felbegeerde “Honor Certificate”. In de editie van 2019 werden in Qingdao (voorheen Tsingtao) 50 certificaten uitgereikt aan Aziatische top chefs vanuit de gehele wereld. De doelstellingen van de WFCCI zijn het organiseren van academisch onderzoek naar de Chinese keukentheorie en -cultuur, om de cateringcultuur van China in de wereld  te promoten en het organiseren van wereldwijde en regionale Chinese keukenvaardighedenbeurzen en wedstrijden om ideeën uit te wisselen en de keukenvaardigheden te verbeteren.

Opnieuw wist Hu Shao Ting de kritische inspecteurs van de organisatie te imponeren met zijn oog voor detail, perfecte combinaties van verse producten, de continue zoektocht naar de beste ingrediënten en zijn technische finesse. Het juryrapport: ‘Samen met zijn team tovert Hu Shao Ting culinaire Aziatische meesterwerken op tafel. Hier wordt op ‘sensationeel hoog niveau gekookt’, aldus de inspecteurs van de WFCCI. De jury is bijzonder enthousiast over de uitermate goed doordachte combinaties: regionale, traditionele gerechten met een modern vleugje. Dankzij de beleving die hij met zijn signatuurkeuken telkens weer weet te bieden, blijft hij meespelen in de culinaire wereldtop. Met name de mix van aroma, scherpe, fruitige en zure smaken in de gerechten heeft de jury enthousiast gemaakt.

Volg ons op Facebook

MELD U AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Auteurs: Eric & Peter

Peter Viering

NIEUWSVETERANEN - WIJ STELLEN HET NIEUWS OP DE PROEF...

%d bloggers liken dit: