Een hemel vol kroketten

Het kroket loketEen hemel vol kroketten

Wandel je door het centrum van Den Haag, stop dan even bij het kroket loket op de Papestraat 21 voor de lekkere trek. Bij deze ‘snackhemel’ draait het helemaal om onze favoriete Hollandse snack. Het kroket loket is de eerste krokettenwinkel van Nederland en wordt gerund door twee broers uit een horecafamilie. Bij deze nieuwe hotspot wordt de ‘simpele’ snack weer op de eerste plaats gezet. Zij maken handgemaakte kroketten. Naast de traditionele rundvleeskroket, kun je er ook voor een met groenten of kaas terecht. Maar dat is nog lang niet alles. Ook een kipkroket, chorizokroket en garnalenkroket sieren de kaart. Net als de variant met Peking Eend en pulled pork trouwens. Voor de vegetariërs zijn er kroketten met truffel-bospaddenstoel, een kaaskroket en een groentekroket. Wil je er meerdere proeven? Ga dan voor de speciale proeverij van 6 mini’s. Voor slechts 50 cent kies je er een wit of bruin broodje van Het Hof van Noman bij en is je kroketexperience compleet. Alle prijzen zijn overigens meer dan prima. De goedkoopste snack is 2,50 euro en de duurste 3,75 euro. Zorg er wel voor dat je er één van de lekkere mosterds of mayo’s bij besteld.

De kroketten zijn geheel volgens eigen receptuur van het kroket loket ontwikkeld en geproduceerd en zijn – net als alle sauzen – huisgemaakt. Kroketten! Hollandser wordt het niet toch? Het maakt niet uit waar ter wereld je bent, zodra je vertelt dat je Nederlander bent begint iedereen direct over deze gefrituurde lekkernij. Favoriet bij elke wereldburger die van lekker eten houdt. Maar, niet alleen bezoekers van over de grens worden blij van een lekkere kroket, wij Hollanders schuiven er ook geregeld één naar binnen. Op de vrijdagmiddagborrels, ‘zondag patat (en kroketten)dag’, als vette bek na een avondje stappen of juist de volgende ochtend om de brakheid iets te verzachten.

Mosterd & mayonaise

Lekker bij je kroketje: verschillende mosterdsauzen om uit te kiezen, één uit Dyon, één uit de Zaanstreek of een zachte mosterdmayonaise. En over mayonaise gesproken: daarvan staan zes verschillende soorten op het menu, van kerrie- tot tartaarmayonaise. Drink er een fris sapje of een smoothie bij. Maar een kopje koffie of thee met een gebakje kun je hier ook krijgen.

Dromen
Jasper van der Zwan hoopt in de toekomst meer van dergelijke zaken te openen. ,,Misschien in de Theresiastraat of in Scheveningen. Of in de richting van Leiden, Rotterdam, Delft.” Lachend: ,,Je mag dromen, toch?” De bedoeling was om eerst een paar maanden aan te kijken hoe de eerste zaak zou lopen. ,,Maar het slaat al goed aan. Ik heb afgelopen weekend vijfhonderd kroketten verkocht.” En alhoewel het misschien ideaal zou zijn om in het weekend ’s nachts open te zijn, á la Piet Patat, sluit Van der Zwan op die dagen om 8 uur ’s avonds. ,,Ik zie het niet zitten om hier ’s nachts dronken mensen over de vloer te krijgen. En ik heb er ook geen vergunning voor.” De sluitingstijden zijn volgens hem niet het enige verschil tussen het Kroket Loket en een snackbar. ,,Wij verkopen puur en alleen de kroket. In een snackbar kun je ook friet en andere hapjes vinden.”

Volg ons op Facebook

MELD U AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Auteurs: Eric & Peter

Peter Viering

NIEUWSVETERANEN - WIJ STELLEN HET NIEUWS OP DE PROEF...

%d bloggers liken dit: