BEELDVERSLAG VAN DE WOKKEL

cof

’s Lands diepste parkeergarage – hoogtepunt voor heel Leiden

De Wokkel, zo wordt de diepste parkeergarage van ons land nu al liefkozend genoemd. In Leiden zijn ze dolblij met hun op Koningsdag geopende bunker.

Niet alleen automobilisten vinden het fonkelnieuwe bouwwerk aan de Leidse Lammermarkt een regelrechte aanwinst. Nee, ook de horeca, winkels en musea in de nabijgelegen binnenstad juichen de komst van de ondergrondse parking van harte toe. Voor veel ondernemers is een goede bereikbaarheid van het autoluwe centrum essentieel. De laagste verdieping van de garage ligt maar liefst 22 meter onder N.A.P.. Hoog boven de parkeerkolos torent Molen de Valk uit, ook al zo’n landmark waar men hier trots op is. De Wokkel telt 7 parkeerlagen die – vergelijkbaar met de spiralen van het bekende zoutje – via schuin oplopende  routes met elkaar verbonden zijn.

Elk parkeerdek bevat bovendien een muurschildering die verwijst naar het roemruchte verleden van de vroegere handelsstad. Neem daarom, zodra je bent uitgestapt, gerust even de tijd om de kunstwerken te bekijken. Al was het maar als voorproefje van wat je straks binnen de singels live aan moois te wachten staat. Een avontuurlijke rondgang te voet voor wie met de wagen gekomen is. En tegelijk ook een beeldverslag van het oeroude Lugdunum Batavorum tot en met Leiden City anno 2017. Zo is de aller diepste parkeergarage, ooit in Nederland gebouwd, uiteindelijk een hoogtepunt voor zowel vierwieler als benenwagen.

© Foto’s Peter Viering

 

Volg ons op Facebook

MELD U AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Auteurs: Eric & Peter

Peter Viering

NIEUWSVETERANEN - WIJ STELLEN HET NIEUWS OP DE PROEF...

%d bloggers liken dit: