DE ‘CHARMING BEIJING’ FOTOTENTOONSTELLING IN AMSTERDAM.

Een impressie van de fototentoonstelling ‘Charming Beijing’

Door het Beijing Municipal Culture and Tourism Bureau werd op 10 september 2019 in het Coster Diamond Museum in Amsterdam de fototentoonstelling ‘Charming Beijing’ gepresenteerd. Dit evenement promootte de Chinese traditionele cultuur van Beijing en liet de charme van deze internationale metropool zien en bloeien. Veel bezoekers vertelden na hun bezoek aan het evenement, dat ze in de nabije toekomst naar Beijing wilden reizen. De tentoonstelling bestond uit verschillende secties. Met meer dan 40 foto’s over de geschiedenis en de cultuur van Beijing trok ‘Charming Beijing’ een groot aantal bezoekers die de foto’s bekeken, die langs de kant van de weg waren geplaatst. De fototentoonstelling was onderverdeeld in vier hoofdthema’s: De oude hoofdstad Beijing, mode in Beijing, het moderne Beijing en het culturele Beijing. Elk van de thema’s toonde de unieke stijl van de oude hoofdstad Beijing, de oude architectuur van de Verboden Stad, de moderne architectuur en de actuele kunstcultuur.

                                                                          Links op de foto Lili Dong, voorzitter van de Nederlandse Federatie van Chinese Jongerenverenigingen in Nederland

Bezoekers van het evenement uit alle delen van het land werden betoverd door de traditionele Chinese live muziek en zang. Om interactie, beleving en plezier aan het evenement te vergroten, organiseerde het Beijing Municipal Culture and Tourism Bureau een interactieve ervaringssessie bij de evenementenlocatie op het Museumplein in Amsterdam. Plaatselijke inwoners en passerende toeristen konden vijf verschillende activiteiten bijwonen: de prachtige traditionele Hanfu-outfit ervaring, VR-ervaring, handbeschilderde lantaarns, handbeschilderde waaiers en kalligraferen met penseel. Het thema van de dag was: “Ervaar de oude traditionele volkscultuur van Beijing in China”. Sommige Chinese Amsterdammers vertelden na afloop van het evenement dat “Charming Beijing” hen niet alleen in staat stelde om de herinneringen aan hun voorbije jeugd opnieuw te ervaren, maar ook om van de veranderingen en de ontwikkelingen van Beijing te proeven. Beijing heeft sinds 1994 een zusterstad-relatie met Amsterdam. Gedurende deze 25 jaar zijn de vriendschappelijke relaties tussen de twee steden sterk gegroeid en zijn de gebieden van culturele uitwisseling en samenwerking uitgebreid. Met de ontwikkeling van een markt met meer Nederlandse toeristen in de afgelopen jaren is Nederland een van de meest veelbelovende toeristische landen voor Beijing geworden.                                                                         Het moderne Beijing

Veel bezoekers die aan de activiteiten hadden deelgenomen, vertelden vanuit hun persoonlijke ervaring dat ze niet alleen een beter begrip hadden gekregen van de oude geschiedenis en de cultuur van China, maar ook geïnteresseerd waren geraakt om de Chinese cultuur beter te leren kennen. Aan het einde van het evenement overhandigde de heer Lei Xi van het Beijing Municipal Culture and Tourism Bureau geschenken aan de heer Ji Zengbin, voorzitter van de Federatie van Chinese Verenigingen in Nederland, de heer Kees Noomen, CEO van Coster Diamonds en heer Xu Zhao, directeur van het Cultureel Bureau van de Chinese ambassade in Nederland.

 

Volg ons op Facebook

MELD U AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Auteurs: Eric & Peter

Peter Viering

NIEUWSVETERANEN - WIJ STELLEN HET NIEUWS OP DE PROEF...

%d bloggers liken dit: