Omzetgroei bij de chemische maffia door bedenken van ‘ziektes’

Omzetgroei bij de chemische maffia door bedenken van ‘ziektes’

“Vergeet niet dat er maar twee manieren zijn waarop farmaceutische bedrijven geld kunnen verdienen: nieuwe geneesmiddelen ontwikkelen en nieuwe ziekten bedenken die al uitgevonden medicijnen kunnen behandelen,” schrijft Dr Jay Parkinson, MD, MPH, over de creëer-nep-ziekte industrie. “In de afgelopen tien jaar, hebben grote farmaceuten maar liefst 10 nieuwe medicijnen per jaar gemaakt,” voegt hij eraan toe.

Prikkelbare Darm Syndroom

Sinds enkele maanden worden de gedrukte media overstroomd met advertenties van Kijima Prikkelbare Darm. Volgens de tekst lijden tot wel 3,5 miljoen Nederlanders en 2,5 miljoen Belgen aan dit prikkelbare darm syndroom. Een niet bestaande ziekte, terwijl je door een normaal gezond eetpatroon vermijdt, dat je weinig last hebt van diarree, verstopping, winderigheid, een opgezette buik of buikkrampen. Volgens Kijima komen al deze klachten door een beschadigde darmwand. In de advertentie stelt Kijima dat door onderzoekers (welke?) een medisch hulpmiddel is ontdekt, een unieke bifido- bacteriestam, uiteraard alleen verkrijgbaar bij Kijima. Nog enger wordt het als in de advertentie Kijima adviseert om het product minimaal vier, in het beste geval twaalf weken in te nemen. Ik dacht dat een medicus adviseert over hoeveelheid en duur van de inname van een medicijn. Ook zegt Kijima dat het product alleen verkrijgbaar is bij de apotheek, niet dus. Kijk op internet en constateer dat allerlei biologische bedrijfjes en zelfs Bol.com dit product aanbieden, zonder dat je een recept nodig hebt. Al met al; stink er niet in, let op je zaak en portemonnee en ga bij bovengenoemde klachten naar een echte arts.

ADHD

Als jij, of iemand die je kent, een kind heeft dat gediagnosticeerd is met ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder), is de kans groot dat het eigenlijk prima gaat met het kind. Dat is wat de “bedenker” van ADHD, Leon Eisenberg, vermoedelijk zou zeggen als hij nog in leven was. Op zijn sterfbed, gaf deze psychiater en autisme pionier toe dat ADHD in feite een “fictieve ziekte” is, wat betekent dat miljoenen jonge kinderen op dit moment onnodig zware, geestverruimende medicijnen voorgeschreven krijgen, die voorbode zijn van een leven vol medicijnverslaving en mislukking.

Zoals uitgelegd door Bradlee Dean, gastheer van de Amerikaans radioshow The Sons of Liberty, die ook schrijft voor The D.C. Clothesline, was ADHD slechts een theorie die ontwikkeld werd door Eisenberg. Er werd nooit bewezen dat het een verifieerbare ziekte is, hoewel Eisenberg en vele anderen flink geprofiteerd hebben van de wijdverspreide diagnose. De moderne psychiatrie blijft er ook van profiteren en helpt om de schatkist van de farmaceutische industrie te vullen, door kinderen vroeg verslaafd te maken aan gevaarlijke psyche-stimulerende medicijnen zoals Ritalin (methylfenidaat) en Adderall (amfetamine, dextroamphetamine gemengde zouten).

“ADHD is bedrog, met de intentie kinderen aan te moedigen tot een leven van medicijnverslaving en dit te rechtvaardigen,” zei Dr. Edward C. Hamlyn, één van de oprichters van The Royal College of General Practitioners in 1998 over de verzonnen conditie. Aansluitend aan deze gedachte, zeggen psychiaters Peter Breggin en Sami Timimi, die beiden tegen pathologisering van de symptomen van ADHD zijn, dat ADHD meer een sociale constructie is dan een objectieve “stoornis”.

Volg ons op Facebook

MELD U AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Auteurs: Eric & Peter

Peter Viering

NIEUWSVETERANEN - WIJ STELLEN HET NIEUWS OP DE PROEF...

%d bloggers liken dit: